Громадянство України шляхом інвестицій. Реальність чи міф?

Отримання громадянства шляхом інвестицій практикується майже у всіх країнах світу. У топ-3 найбільш привабливих країн для інвестицій входять США, Канада і Великобританія. Вони пропонують ряд привілеїв для інвесторів при отриманні громадянства. По-перше, це завжди прискорена процедура, більш привабливі і досяжні умови отримання громадянства; по-друге, у деяких країнах можливе подвійне громадянство, а проживання на території держави не обов’язкове; по-третє, існують податкові пільги для інвесторів.

Неофіційна торгівля громадянством допомагає ряду країн подолати кризу. У більшості випадків мова не йде про прямий продаж паспорту, скоріше мається на увазі інвестування в економіку країни в обмін на спрощену процедуру отримання громадянства.

Великобританія суттєво спрощує отримання громадянства за умови інвестування £10 млн. в економіку країни. Інвестор має можливість отримати громадянство через 3 роки після такої інвестиції.

Можливість отримання громадянства шляхом інвестицій є також і в Канаді. Для того, щоб стати громадянином Канади, необхідно довести, що у Вас є досвід ведення бізнесу і Ваш капітал складає не менш, ніж 1,6 млн. канадських доларів. При цьому інвестор вкладає більш, ніж 800 тис. канадських доларів в економіку країни. Якщо виконати усі ці умови, то громадянство Канади можна отримати через 2 роки.

Щодо США, вона була і залишається однією з найпривабливіших країн для інвестицій і міграції. Щоб отримати навіть звичайну візу у США, потрібно серйозно постаратися, проте у заможних інвесторів є вихід. Інвестувавши у американські стартами не менш, ніж $500 тыс., створивши при цьому мінімум 10 легальних робочих місць, інвестори можуть отримати Green Card – посвідчення особистості, яке підтверджує дозвіл на проживання у США. Щоб отримати громадянство, треба володіти англійською мовою, знати історію і правову систему США і бути готовим дати присягу на вірність.

Що ж відрізняє Україну від ряду інших країн? Отримання громадянства України шляхом інвестування не передбачене законодавством. Стаття 9, Закону України «Про громадянство України» передбачає 6 обов’язкових умов, які потрібно виконати, щоб отримати громадянство. По-перше, знання і повага до Конституції України; по-друге, відсутність подвійного громадянства; по-третє, постійне проживання на території України на законних підставах не менш, ніж 5 років; по-четверте, отримання дозволу на імміграцію; по-п’яте, володіння українською мовою і обов’язкова наявність законних джерел проживання на території України.

Законодавчо процес отримання громадянства України достатньо детально прописаний, а відсутність процедури отримання громадянства України шляхом інвестицій – це продуманий крок українських депутатів.

Оцініть корисність
інформації

Громадянство України шляхом інвестицій. Реальність чи міф?

Поділіться посиланням в
соціальних мережах